Menu

Kako poteka peskanje in barvanje platišč?

  • Oceni ta prispevek
    (0 glasov)

Kovinska in alu platišča peskamo v peskalni komori. Pomembno je, da izberemo pravilno peskalno sredstvo. Pri nas v ta namen uporabljamo posebno mešanico steklenih perl. Ko je platišče speskano, ga prašno polakiramo. Na kovinska platišča pa pred tem nanesemo še temeljno barvo. Končno barvo si izberete sami.

Postopek obnove platišč:

  • Čiščenje in priprava platišč s peskanjem, ki zagotovi, da so površine očiščene in pripravljene za nadaljnjo obdelavo (prašno barvanje).
  • Morebitna popravila (varjenje, brušenje,…).
  • Po potrebi in glede na platišče pred prašnim barvanjem opravimo še fino peskanje (steklene perle, soda bikarbona, orehove lupine, suhi led).
  • Sledi prašno barvanje platišč.
  • Kovinsko ali aluminijasto platišče nato postavimo v peč, ki platišče segreje na 180 stopinjah Celzija.
  • Počakamo, da se platišče ohladi. Po želji vam platišča tudi zmontiramo.
  • Celoten postopek je opravljen v enem dnevu!

Obnova platišč ali nakup novih?

Pri obrabljenih, poškodovanih in na splošno dotrajanih platiščih se vsakomur pojavi dilema ali naj svoja platišča zamenja z novimi ali naj stare raje obnovi. Platišča vam obnovimo že od 30€ (za 4 platišča), medtem ko boste za nakup novih platišč odšteli krepko čez. Poleg cene se pojavi še vprašanje obstojnosti obnovljenih platišč.

Prednost obnove je, da vam s peskanjem odstranimo vse nečistoče in rjo iz platišč, nato pa vam platišče zaščitimo s temeljno barvo in zaključnim prašnim lakiranjem.

Obstojnost obnovljenih platišč smo testirali pod velikimi obremenitvami kot je dirkališče Grobnik in na raznih relijih. Platišča so se tudi v ekstremnih pogojih odlično obnesla. Iz izkušenj vam lahko zagotovimo, da je kakovost barv, ki jih uporabljamo, na najvišjem nivoju. Z nenehnim izobraževanjem in sledenjem trendom v naši industriji, naše znanje konstantno izpopolnjujemo in nadgrajujemo.

Kakšna je cena obnove platišč?

 Cena peskanja platišč se začne od 30€ (za 4 platišča) + DDV, cene peskanja in prašnega lakiranja pa od 70€ (za 4 platišča) + DDV. Cene so odvisne od dimenzij platišč. Celoten cenik si lahko pogledate na naši spletni strani.

 

nazaj na vrh

Družbena omrežja